Розумна економія: як правильно вибрати світлодіодні лампи для дому?

Довгий час світлодіоди використовувалися для оснащення декоративних елементів відображення. Найбільш часто їх застосовували для створення новорічних гірлянд або вивісок, що світяться. Але завдяки перевагам цих лампочок виробники почали замислюватися над тим, щоб оснастити ними повноцінне обладнання, і на сьогоднішній день це стало цілком можливо. LED-лампи стрімко набирають популярність.

Технологія роботи LED-ламп

Всі моделі освітлювальних ламп, розроблених на сьогоднішній день, за винятком діодних, перетворюють постійний струм, для чого їм необхідно більше енергії. Даний процес також супроводжується виділенням великої кількості тепла.

На замітку! Серцем LED-ламп є світлодіоди. Завдяки особливостям будови їм потрібно значно менше енергії, і споживаний струм перетвориться в світло без додаткових продуктів у вигляді тепла.

Переваги і недоліки LED-ламп

Популярність LED зростає з кожним днем завдяки масі переваг. Сьогодні такі лампи воліють використовувати все більше людей. З чим же це пов’язано?

  • Перше, на що звертає увагу споживач, це, звичайно ж, споживання електроенергії. Як вже було сказано вище, для вироблення необхідної кількості світла їй потрібно менше електрики.
  • Виробники також роблять акцент на тому, що у їх продукції досить широкий спектр температури світла. Це дає можливість підібрати відповідне обладнання як для будинку, так і для громадських місць, офісу і навіть складу.
  • Не менш важлива міцність. Пошкодити зовнішню оболонку LED-лампи значно складніше. А якщо навіть це і відбувається, то не виникає небезпечних наслідків, як у випадку з газовими зразками. Витривалість, в свою чергу, відноситься не тільки до фізичних пошкоджень, але і до перепадів напруги.

Інструкція по вибору світлодіодних ламп

Купити LED-лампи можна за посиланням https://5watt.ua/svetodiodnye-lampy-168. Але, щоб оцінити всі їхні переваги і особливості, важливо знати, як правильно їх вибрати. В даному випадку мова йде не стільки про якість представлених зразків, як про їх правильне застосування. Вище ми вже згадали про те, що кожне обладнання має своє цільове призначення.

Розглянемо докладніше, на що потрібно звертати увагу:

Цоколь – це частина елемента, завдяки якому лампочка з’єднується зі світильником. Вони можуть відрізнятися своєю формою. Тому варто приділяти даному питанню особливу увагу. Перш ніж купити лампу, варто уважно розглянути патрон в освітлювальному приладі і вибрати відповідну модель.

Не менш важливою є напруга. Це також залежить від обладнання, але, як правило, цей показник становить 220 або 12V.

Наступний показник часто плутають з попереднім – це потужність. Але це скоріше зворотне значення. Потужність – кількість енергії, споживаної приладом. Вона вимірюється в ватах. На упаковці позначається одним з таких символів – Вт або ж W.

Про значення світлової температури ми вже згадували вище. Але важливо, щоб ви розуміли, що вона собою являє. Напевно ви неодноразово стикалися з тим, що куплена лампа світиться або занадто яскраво і ріже очі або, навпаки, занадто тьмяно, коли нічого не видно. При цьому кімната наповнена яскраво-білим або жовтим кольором. Саме цей колір і називають колірною температурою. Вона вимірюється в градусах Кельвіна (К). Чим меншою є їх кількість, тим світло більш жовте і навпаки – при більшій кількості воно стає нестерпно білим.

Порада! При покупці зразка для освітлення будинку найкраще вибрати той прилад, у якого світлова температура знаходиться в інтервалі від 2 600 до 3 200. Для облаштування робочого місця як вдома, так і в офісі необхідний більш високий показник в 3 700-4 200 К. Це дозволить вам почувати себе комфортно і під час роботи, і в період відпочинку.

Звична для нас лампа розжарювання має температуру 2 700-3 500 K. В цілому можна розділити всі показники на три основні групи:

  • Теплий – 3 000 К.
  • Нейтрально-білий – 4000-4100 К.
  • Холодне світло – 5 000 К і вище.

Порада! Білий підходить для оснащення загального освітлення офісів. Але при цьому устаткування, у якого показник перевищує 5 000 К, використовується для великих виробничих або складських приміщень.

Вищезгаданий показник часто плутають з світловим потоком, який, в свою чергу, вимірюється в люменах. Але вони значно відрізняються один від одного. Якщо попередній – це колір, то світловий потік – це його яскравість. Чим вищий показник, тим яскравіше освітлення. Якщо вибрати продукцію з дуже низьким даними показником, це може стати причиною втоми очей.

Форма – не менш важливий фактор. Адже щоб вставити лампу в світильник, важливо вибрати прилад, що підходить за розміром і формою. Найбільш популярними є круглі зразки. Але вибір потрібно робити відповідно до свого світильника.





ІНШІ НОВИНИ