На Стіну на кордоні з РФ в 2019 році витратять 400 млн грн

З 1 березня 2019 року в разі сприятливих погодних умов продовжаться роботи з інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону. Про це повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян, інформує прес-служба відомства в четвер, 28 лютого.

За його словами, проект затверджений постановою уряду в травні 2015 року та передбачає створення на українсько-російській ділянці системи “інтелектуального кордону”, яка об’єднує технічні, інженерні та фортифікаційні новації.

“На даний момент кінцевий термін реалізації проекту – це 2021 рік. Протягом 2015-2018 років на реалізацію проекту було виділено 1,3 млрд грн. За ці кошти обладнані і оснащені близько 30% протяжності російсько-українського кордону, а це: майже 340 км протитранспортних ровів, 250 км рокадних доріг, переоснащені п’ять прикордонних підрозділів, обладнано достатню кількість опорних пунктів, придбано унікальне технічне обладнання для дистанційного контролю і багато іншого “, – сказав Слободян.

Він зазначив, що Державна прикордонна служба не реалізує проект самостійно. Цим займаються підрядні організації, які беруть участь в проекті на визначених законом умовах.

В ДПСУ також повідомили, що на 2019 рік передбачено виділення з бюджету 400 млн грн. За ці кошти планується розгорнути значну кількість комплексів відеоконтролю і сигналізації, облаштувати 50 кілометрів ровів, 9,5 км сітчастої огорожі, прокласти 65,8 км рокадних доріг, обладнати 40 переходів рокадних доріг через складні ділянки (яри, канави і т.п. ), виконати роботи по реконструкції приміщень для підрозділів охорони кордону на трьох об’єктах.

“Даний проект є вкрай важливим для нашої держави, а тому його реалізація повинна бути пріоритетним завданням для всіх органів влади”, – зазначили у відомстві.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ