Енергетична реформа в Україні: чи варто чекати на підвищення цін

В Україні з 1 липня запустять ринок електроенергії. Уряд планує зробити все можливе, щоб тариф на електрику не підвищився ні для населення, ні для промисловості.

Про це заявив в інтерв’ю “Інтеру” прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Він нагадав, що терміни нового ринку схвалив парламент, а уряд має тільки одну можливість забезпечити його запуск так як визначено в законі.

“Інакше один закон про електричну енергію припинить діяти, а з 1 липня вже буде діяти новий закон. Що стосується готовності, то це проговорювали, експерти кажуть, що це буде зроблено. Я повністю підготував усю нормативну базу. У середу ми вирішимо ще кілька питань і вся нормативна база буде прийнята”, – сказав глава уряду.

За його словами, після запуску ринку електрики ціна для населення і промисловості не повинна збільшитися.

“Для мене важливо в цьому ринку – не повинна збільшитися ціна для населення і тут законом маємо можливість обмежити цю ціну і ми це зробимо. Друге питання – не повинна зростати ціна для промисловості. На сьогоднішній день треба прийняти рішення уряду, щоб обмежити цю ціну і для промисловості. Я все зроблю для того, щоб для населення не піднялася ціна, і, можливо, якісь невеликі коливання для промисловості. Ніяких серйозних підвищень бути не повинно. Я це не підтримую”, – підсумував прем’єр.

Нагадаємо, в Україні з 1 червня ціна на природний газ для населення зросте до 8,6 гривень за кубометр (з урахуванням податку на додану вартість). Зокрема, вартість блакитного палива для українців підніметься на 4,6% або 38 копійок за кубометр (з урахуванням ПДВ).

Джерело





ІНШІ НОВИНИ