Сума збитків від травневого паводка на Закарпатті перевищила півмільярда гривень

Закарпатська ОДА направила до Кабміну пакет документів для виділення коштів із резервного фонду. Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Протягом 20 – 25 травня Закарпаття накрив паводок, який завдав збитків на понад 500 мільйонів гривень.

Зазначається, що кошти будуть необхідні на відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, дорожнього та водного господарства.

“Згідно з актами, найбільших збитків зазнали об’єкти комунальної власності. В семи районах необхідно відновити 204 об’єкти на загальну суму 352,3 мільйонів гривень, – зазначив в.о. голови облдержадміністрації Ярослав Галас. – Це розмиті автодороги, зруйновані й пошкоджені берегоукріплення, замулені русла річок, пошкоджені мости й мостові переходи тощо”.

Як повідомив Галас, частина необхідних грошей для цього вже виділяється з резервних фондів обласного та районних бюджетів.

Крім ОДА, за коштами до резервного фонду державного бюджету звернулися Служба автомобільних доріг в Закарпатській області та Басейнове управління водних ресурсів “Тиса”, оскільки комісії з надзвичайних ситуацій підтвердили завдані збитки та здійснили розрахунок потреби на відновлення об’єктів державного значення на загальну суму понад 150 млн гривень.

“Ми дуже сподіваємося, що кошти будуть виділені Кабміном оперативно, і Закарпаття встигне відновити пошкоджену інфраструктуру до якогось нового стихійного лиха”, – наголосив Ярослав Галас.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ