Лікар пояснила, коли небезпечний комариний укус 

Лікар-алерголог Надія Бойко розповіла про те, яку небезпеку несуть комарині укуси.
Перша реакція зазвичай проходить легко, а ось з цього випливає алергічна відповідь, безперервний свербіж і водянисті пухирі.

“Особливо страждають діти, оскільки у них шкіра ще досить тонка і комару легше долати своїм хоботком бар’єри в пошуках кровоносних судин” – зазначає експерт.

Відомо, що комарі є переносниками небезпечних захворювань, проте в наших широтах вони здатні викликати тільки алергічну реакцію. Такий стан провокує компонент, що міститься в секреті, що виділяється комаром під час укусу.

“І знову потрібно відзначити, що особливо підвищена чутливість до слині цієї комахи у маленьких дітей. У них на місцях укусу виникає почервоніння шкірних покривів, виникає щось схоже на коросту, коли крім самих «ран» починають свербіти область навколо самого вогнища укусу” – підкреслює лікар.

Як правило алергія проходить досить легко, проте в деяких випадках з’являється температура і нездужання.

“При повторних укусах у потерпілого може виникнути навіть слабкість і головний біль. У цих випадках, потрібно вживати протиалергенні засоби” – заявила Бойко.
Лікар додає, що при використанні таких народних засобів як сода або сіль лише усуваються симптоми.

“Шкіру дитини можна обробляти речовинами, що мають специфічний запах. Це може бути евкаліпт, м’ята, бальзам в’єтнамська земля якраз містить ефірні олії, аромат яких відлякує комах” – підсумовує медик.





ІНШІ НОВИНИ