Вчені: вживання горіхів два рази в тиждень допомагає знизити ризик серцевого нападу

Недавнє дослідження показало, що вживання горіхів не менше двох разів на тиждень пов’язано з 17-процентним зниженням ризику смерті від серцево-судинних захворювань.

Результати дослідження, які були представлені на Конгресі Європейського товариства кардіологів (ESC), демонструють важливість додавання горіхів в здорову дієту для запобігання серцевих захворювань, таких як серцевий напад.

У дослідженні вчені вивчили зв’язок між вживанням горіхів і ризиком серцево-судинних захворювань і смерті. Вони розглядали ішемічну хворобу серця, інсульт, загальне серцево-судинне захворювання, смертність від усіх причин і смерть від серцево-судинних захворювань в якості конкретних результатів.

Дослідники оцінили споживання горіхів учасниками за допомогою затвердженого опитувальника по частоті прийому їжі. Волоські горіхи, мигдаль, фісташки, фундук і насіння були одними з різновидів горіхів, які були присутні в раціоні учасників.

Вчені виявили, що вживання горіхів два або більше разів на тиждень було пов’язано з 17-процентним зниженням ризику серцево-судинної смерті. Цей зв’язок залишався незмінним навіть після врахування ряду змінних, таких як вік, стать, освіта, куріння і фізична активність.

Автори попередили, що горіхи слід їсти в помірних кількостях, оскільки вони висококалорійні. Слід обмежити їх споживання помірними кількостями. Лікарі рекомендують вживати не більше 30 грамів несолоних горіхів в день як частину здорового харчування.





ІНШІ НОВИНИ