Лікар розповів, що буде, якщо замінити солодкі напої простою водою

Такі напої, як кола, фанта і спрайт, шкідливі для здоров’я і висококалорійні. Але як переключитися на воду, якщо ви звикли до солодких напоїв? Експерт з харчування Петра Брахт приготувала кілька порад.

Домашній офіс, мало контактів, ніяких поїздок – через пандемію корони багато людей проводять більше часу вдома. Холодильник і диван швидко перетворилися в фатальне поєднання. Щоб споживання калорій не вибухнуло і не зашкодило нашому організму, починати слід з напоїв, особливо безалкогольних – справжні пастки для цукру. Як пояснює експерт по харчуванню Петра Брахт, автор книги Klartext Nutrition, просто покладатися на воду як основний напій – це величезний позитивний вплив на організм.

Експерт: «Крім Корони у нас ще одна пандемія – ожиріння».

Заміна всіх напоїв водою принесла б багато користі, – пояснює Брахт в інтерв’ю інформаційному агентству «Пляма в новинах». «Безалкогольні напої – це в основному висококалорійні напої. Крім коронавірусу, у нас є ще одна пандемія – ожиріння. Організм не розпізнає солодкі напої як їжу, хоча в безалкогольному напої може бути до 300 калорій. Це не призводить до почуття ситості – навпаки. Відчуття голоду часто стимулюється ще більше. З водою воно виглядає інакше. Коли ви п’єте чисту воду, ви часто відчуваєте ситість.

Ось як працює перемикач: замість солодких напоїв покладайтеся на фрукти.

“Вам потрібно вирішити”, – говорить експерт. “Зміни в наших звичках харчування заважають нам позбутися від них. Ви можете тільки замінити старі звички новими. Ви повинні брати на себе відповідальність і проявляти наполегливість. Якщо вам не вистачає солодощів, можна замість них їсти фрукти. У фруктах багато води і вітамінів, вони містять фітохімічні речовини і натуральну солодкість”.





ІНШІ НОВИНИ