Лікар назвав прості продукти для підтримки організму взимку

Ці прості продукти харчування ефективно підтримують взимку організм, якому необхідно більше енергії, щоб зігріти тіло, розповіла індійський лікар дієтолог Парваті Менон.

Одним з простих, але дуже корисних взимку продуктів лікар назвав ріпу. Коренеплід, за його словами, багатий антиоксидантами, які знижують ризик запалень і раку. Інші переваги ріпи – насиченість вітаміном К.

«Регулярне вживання цього продукту покращує здоров’я серця, зміцнює кістки і також допомагає налагодити травлення», – розповіла лікар на порталі MSN.

Також для підтримки організму взимку медик рекомендує вживати фініки. До їх складу входять такі важливі для хорошого імунітету речовини, як залізо, білок, різноманітні вітаміни.

Іншим простим продуктом, що допомагає зберегти здоров’я до весни, є овес.

«Вівсянка заповнює необхідність організму в цинку, який підвищує імунітет, і розчинних волокнах, важливих для здоров’я серця і травлення», – пояснила лікар.

Додатково Менон порадила взимку налягати на капусту. Експерт назвала овочі з хрестоцвітих вкрай важливими для підтримки імунітету в період холодів – їх споживання, наприклад, допомагає запобігти захворюванню застудою. Це пояснюється високими рівнями вітамінів С і А, якими сповнена навіть проста капуста.





ІНШІ НОВИНИ