Кеш’ю визнали потенційно небезпечним продуктом

Кеш’ю, що вживається в сирому вигляді може призвести до летального результату. Дослідження показали: в цих горіхах міститься небезпечне токсичне з’єднання – урушіол. Воно здатне провокувати розвиток контактного дерматиту, а в разі непереносимості навіть невелика доза токсину викличе летальний результат.

Тим часом, доктор Стефан Гандріх попереджає: в деяких овочах і цільнозернових продуктах містяться клейкі білки, відомі як лектини. Так як рослинам в природі доводиться захищатися від комах, лектини взяли на себе роль зброї. Вони паралізують комаху, що намагається з’їсти рослину.

У людей лектини можуть викликати алергію, помутніння свідомості, втому, синдром подразненого кишечника і навіть аутоімунні захворювання на кшталт ревматоїдного артриту. Лектини проникають просто в суглоби, в нервові закінчення, вистилання кровоносних судин і навіть в головний мозок, провокуючи запалення і аутоімунні реакції.

Лектини більше сконцентровані в продуктах, які по суті самі є насінням. Йдеться про горох, боби, кеш’ю і арахіс. Однак їх можна знайти також в насінні томатів, огірків, червоного перцю і баклажанів. У цільнозернових продуктах містяться інші лектини, наприклад, аглютинін в зародках пшениці. З цієї точки зору, хлібобулочні вироби з цілісного борошна не такі вже й корисні.





ІНШІ НОВИНИ