Експерти назвали продукти, які потрібно включити в меню при виразці шлунку

Людям, що страждають від виразки шлунку, крім ліків, важливо уникати вживання певних продуктів, а деякі, навпаки, – необхідно включати в своє меню.

Цвітна капуста. Один з рекомендованих продуктів для включення в меню при виразці шлунку. Містить сульфорафан – речовину, що володіє властивістю успішно боротися з її головними провокаторами, бактеріями H. pylori.

Капуста. З’єднання S-метилметіонін (вітамін U), що міститься в звичайній капусті, сприяє терапії виразки шлунку, олужнюючи організм і врівноважуючи рівень pH. Крім того, продукт багатий амінокислотою глютамін, корисною при лікуванні виразки: її присутність сприяє загоєнню відкритих пор, зміцнює слизову оболонку.

Редька. Експерти називають білу редьку корисним продуктом для усунення запалення слизової оболонки шлунку, проблем з його роботою.

Ягоди. Медики радять включати в меню при виразці шлунку чорницю і полуницю. Чорниця, будучи багатим джерелом антиоксидантів і поживних речовин, ефективно покращує функціонування імунної системи і прискорює одужання від виразки. Полуниця, за словами фахівців, може діяти як захисний щит від виразки шлунку – вона насичена речовинами, поліпшують стан слизової оболонки травного тракту.

Яблука. Вживання яблук кожного дня експерти назвали природним способом знизити ймовірність появи виразки шлунку. Даний продукт містить флавоноїди, що пригнічують активність бактерій H. pylori.

Морква. Обов’язково включайте в меню моркву для зміцнення слизової оболонки шлунку. Вчені констатують, що присутність вітаміну А в моркві допомагає запобігти виразці, запаленню або розладу шлунку.

Броколі. Дослідження показують, що сульфорафан, що міститься в ній, здатний знищувати бактерії, що викликають виразкові ураження.

Часник. Невеликий зубчик часнику здатний стримувати розмноження бактерії H. pylori, що викликають виразку шлунку. Також в продукті присутні певні антимікробні елементи, що допомагають при її лікуванні.

Натуральний йогурт. Експерти назвали його одним з найбільш корисних продуктів для включення в меню хворих на виразку шлунку. Його компоненти – пробіотики, лактобацили, ацидофіли – допомагають при лікуванні захворювання.

Оливкова олія. Дані досліджень свідчать, що її феноли діють як антибактеріальні агенти, запобігаючи подальшому поширенню H. pylori і заодно ураженню слизової оболонки шлунку.





ІНШІ НОВИНИ