Лікар назвав три способи поліпшити захист від закупорки артерій

Одним із способів поліпшити захист від закупорки артерій бляшками холестерину лікар з Німеччини Дітріх Гренемеєр вважає стійкість до стресу.

В інтерв’ю німецькому виданню Focus лікар назвав три способи поліпшити захист організм від закупорки артерій холестериновими відкладеннями, які асоціюються з розвитком атеросклерозу. Одним з кращих заходів профілактики цього небезпечного процесу фахівець з Німеччини вважає регулярну фізичну активність – вправи, ходьбу, заняття спортом.

«Необхідна хоча б одна година фізичного навантаження кожного дня», – зауважив Гренемеєр.

Ще один спосіб поліпшити захист від закупорки артерій пов’язаний з харчуванням. Важливо звести до мінімуму кількість споживаного алкоголю і цукру, їсти більше натуральних не оброблених продуктів, овочів, нежирної їжі.

Також серед способів, які допомагають поліпшити стан органів кровоносної системи, лікар виділив здатність справлятися зі стресом, страхами і переживаннями без глибоких потрясінь. Для артерій корисніше мати загартовані нерви.

«Артерії закупорюються, коли маленькі кров’яні бляшки прилипають до запаленої тканини, і на них відкладається жир», – розповів Гренемеєр.

Лікар попередив, що розвиток цього процесу властивий для атеросклерозу – судинної патології, що сприяє виникненню інфаркту, інсульту. Будучи небезпечним, дане порушення обов’язково повинно спостерігатися і коригуватися терапевтом.





ІНШІ НОВИНИ