Дієтолог розвінчала міфи про користь яблук для організму

Яблука залишаються одними з найпопулярніших фруктів в усьому світі, їх люблять за приємний смак і доступність. Деякі медики рекомендують вживати мінімум два яблука в день, але насправді цей фрукт переоцінений. Про це на своїй сторінці в Instagram написала дієтолог Світлана Фус. За її словами, яблука дійсно покращують стан мікрофлори і навіть покращують травлення, а низька калорійність дозволяє включати їх в різні дієти для схуднення.

Також яблука практично не мають в собі токсичних металів, а от вітамінів в них дуже мало. Як зазначила дієтолог, в 100 грамах яблук міститься не більше 10 мг вітаміну C, в той час як в цитрусових близько 60 мг. Для заповнення дефіциту аскорбінової кислоти людині доведеться щодня з’їдати до півтора кілограмів яблук, що вкрай негативно позначиться на кишечнику і на стані зубів. Також цей фрукт містить дуже мало фолієвої кислоти і каротину, тому яблучна дієта абсолютно протипоказана.

Якщо вам подобається смак яблук, потрібно пам’ятати, що в щоденному раціоні також мають бути присутні молочна продукція, риба, м’ясо, крупи, овочі і злаки. Як підкреслює дієтолог, також яблука містять дуже мало заліза, і за змістом цього металу лідирують броколі, гарбуз, буряк, банани і персики.





ІНШІ НОВИНИ