Суд визнав директора НАБУ винним у корупції

Апеляційний суд Рівненської області визнав винним директора НАБУ Артема Ситника у скоєнні корупційного правопорушення.

Про це повідомила прессекретарка колишнього генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган. Ситник не задекларував відпочинок на мисливській базі. За кожен вікенд у середньому, за даними OBOZREVATEL, було заплачено приблизно 100 тис. гривень.

На засіданні Ситник визнав, що відвідував мисливські угіддя 4-5 разів. Водночас сам він до суду не прийшов, а брав участь у режимі відеоконференції.

“Ну що, на чолі НАБУ – визнаний судом корупціонер! Україна таки має таланти. “Боротися” з корупцією вміють не всі, але отримувати протоколи за корупцію вміють “антикорупціонери”. Директор НАБУ Ситник програв апеляцію у Рівненському апеляційному суді. Пане президенте, що робитимете?” – написала Сарган.

Також колишній народний депутат Ігор Мосійчук у своєму Telegram-каналі опублікував відео з суду.

“Суд ухвалив. Постанову Сарненського районного суду Рівненської області від 6 вересня 2019 року щодо Ситника Артема Сергійовича про визнання його винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею “Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків” залишити без змін, а апеляційні скарги Ситника та його захисників залишити без задоволення. Рішення є остаточним і оскарженню не підлягає”, – зачитав рішення суддя.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ