Прихильники Супрун подали в ГПУ тисячі запитів на Мосійчука

На підтримку відстороненої судом від виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун в ГПУ вже надійшло понад три тисячі запитів про зняття недоторканності з народного депутата Ігоря Мосійчука. Про це повідомила в Facebook прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

“Звертаємося до прихильників в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. Ми побачили ваш флешмоб “Подай запит в Генпрокуратуру про зняття недоторканності з Мосійчука”. Скажімо прямо: для вас це звичайний флешмоб, для нас – необхідність обробити більше 3 тисяч запитів і відповісти на них протягом 5 днів”, – написала Сарган.

При цьому вона зазначила, що від кількості листів на електронну пошту ГПУ “депутатська недоторканність з нардепа так просто не зніметься”.

Сарган пояснила, що ще в 2015 році Вищий адміністративний суд визнав незаконним рішення про включення до порядку денного Верховної Ради питання про надання згоди на притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності, затримання і арешт. Верховний суд залишив це рішення без змін.

“Як результат, виконуючи вимоги КПК України та на підставі прийнятих судами рішень, 20.10.2016 року підозру Мосійчуку було скасовано”, – зазначила прес-секретар генпрокурора.


Джерело





ІНШІ НОВИНИ