Медведчук вийшов з переговорів щодо Донбасу

Голова політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук заявив про вихід з контактної групи щодо питань Донбасу.

Він пояснив своє рішення небажанням співпрацювати з новим президентом України Володимиром Зеленським, пише “Взгляд”.

“На мій превеликий жаль, я не бачу сенсу представляти інтереси команди Зеленського як нової влади не тільки тому, що наша партія перебуває до нього в опозиції з моменту його обрання”, – заявив Медведчук.

“Я не можу представляти інтереси нової влади в переговорах з Росією з урахуванням позиції пана Зеленського щодо таких принципових для мене питань, які я відстоював і буду відстоювати. А саме: я виступаю за мир на Донбасі, за повернення людей, які живуть на непідконтрольних територіях. Я виступаю за повернення Донбасу в Україну, а України на Донбас. Позиція пана Зеленського, яку він сформулював, повністю суперечить моєму мирному плану, який передбачає автономію для цих територій”, – підкреслив він.

Медведчук додав, що Зеленський виступає проти особливого статусу для Донбасу, проти амністії для громадян України, які живуть на непідконтрольних територіях.

“Він стверджує, що із спільного між Україною і Росією залишився один кордон. Я категоричний противник подібної точки зору, оскільки вважаю, що нас, не пана Зеленського і його команду, а нас – українців і росіян об’єднує тисячолітня історія, слов’янські корені, православна віра і спільна перемога у Великій вітчизняній війні, нас об’єднують мільйони родичів, які живуть в обох країнах”, – додав скандальний політик.

“Тому позиція глави Адміністрації президента (Андрія Богдана. – Ред.) абсолютно мені зрозуміла, тим паче, що пан Зеленський заявив про те, що ніяких переговорів з Росією не буде”, – підсумував Медведчук.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ