Верховна рада розпустила ЦВК за вказівкою Зеленського

Монобільшість президентської партії “Слуга народу” у Верховній Раді України та деякі представники інших політсил підтримали подання Володимира Зеленського про розпуск Центральної виборчої комісії.

Це рішення було підтримане 341 голосом у ході пленарного засідання парламенту 13 вересня. Це може стати черговим кроком до узурпації влади і впливу на вибори.

Характерно, що подання Зеленського було роздане нардепам із самого ранку ще 12 вересня. Фото документа опублікували на Telegram-каналі “УП. Off the record”. У порядку денному він не значився, однак розгляд парламентом був запланований через кадровий характер рішення.

Лідер партії “Європейська солідврность” Петро Порошенко категорично виступив проти такого рішення, зазначивши, що воно є політично мотивованим і грубо суперечить принципам демократичного розвитку України.

Нагадаємо, президент підписав документ і направив його до Верховної Ради 9 вересня. Причина розпуску – нібито заангажованість в роботі ЦВК. Більш того, Зеленський описав конкретний випадок з його депутатом Олександром Куницьким. Комісія відмовилася його реєструвати за одним із харківських округів (169-й).

Цікаво, що Куницький має подвійне громадянство і не проживав п’ять років до виборів в Україні, як того вимагає закон. Однак рішення ЦВК він оскаржив в суді.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ