”Динамо” випередило “Челсі” та “Інтер” у топ-таблиці УЄФА

Київське “Динамо” увійшло до топ-20 кращих футбольних команд в зведеній таблиці Кубка чемпіонів і Ліги чемпіонів за 1955–2018 роки. За всю історію цих єврокубків в них брали участь 513 клубів і серед них – п’ять українських.

Столична команда зайняла в цій таблиці почесне 12-е місце, розташувавшись слідом за лондонським “Арсеналом”. Динамівці 35 разів брали участь в Кубку чемпіонів і Лізі Чемпіонів, провівши в цих турнірах 231 матч і набравши 245 очок. Кияни мають різницю забитих і пропущених м’ячів – 330:279, інформує офіційний сайт УЄФА.

31-е місце в таблиці у донецького “Шахтаря”. Гірники 19 раз грали в цих двох престижних турнірах. Вони провели 124 матчі і набрали 127 очок. У “оранжево-чорних” різниця забитих і пропущених – 184:180.

Крім двох лідерів вітчизняного футболу, в списку кращих присутні також “Дніпро”, харківський “Металіст” і сімферопольська “Таврія”.

А очолює таблицю мадридський “Реал”, який випереджає мюнхенську “Баварію”, що посідає друге місце, на сто очок. Каталонська “Барселона” замикає трійку лідерів.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ