Як правильно вибрати вхідні металеві двері

Кожен день хтось отримує бажані ключі від новенької квартири, разом з якою з’являються нові, але зате приємні проблеми. Ремонт, підбір меблів для кімнат, штор і найголовніше, звичайно, вхідних дверей, без яких в принципі не зможе жити жодна людина, адже вони захищають від проникнення в будинок сторонніх людей. Як тільки ми потрапляємо додому, закриваючи замок, ми відчуваємо себе в цілковитій безпеці і захищеності. І правильно, адже тепер ви в своєму світі, де затишно і комфортно, а міцні двері не пропустять тих, хто захоче порушити ваш спокій.

Якщо ви вирішили забезпечити надійний захист собі і своїй квартирі, тоді вам варто завітати на сайт fdm.in.ua, де ви можете придбати саме ту модель, яка вам потрібна. Але якщо ви не знаєте, як правильно  вибрати двері, тоді ця стаття написана саме для вас.

Як тільки ви вирішили купити металеві двері, перед вами постає питання «Як вибрати вхідні металеві двері». Для правильного вибору слід дотримуватися наступних критеріїв:

  • Захист – в першу чергу двері повинні виконувати функцію захисту, а головне, від проникнення сторонніх осіб, тому конструкція повинна бути міцною і надійною.
  • Контроль доступу – для цього на дверному полотні встановлюється вічко, або сучасна відеосистема, наприклад, відеофон, через який можна переглядати, а також говорити, не відкриваючи двері.
  • Тепло і звукоізоляція – будь-яка дверна конструкція повинна захищати від різних шумів і втрати тепла.
  • Дверні замки – захищають від проникнення в квартиру людей, у яких немає ключів.
  • Зовнішній вигляд – вхідні двері – це не тільки захист, а й обличчя вашої квартири, тому її вигляд повинен відповідати стилю ремонту.

З чого складаються металеві двері

Металеві вхідні двері мають більш складну конструкцію, ніж міжкімнатні. Хоча вони і складаються з однакових елементів, таких як дверне полотно, коробка і лиштва, їх виготовлення проходить трохи по-іншому.

Розглянемо кожну деталь вхідних дверей:

  • Дверна коробка – одна з важливих деталей всієї конструкції, вона повинна бути виконана якісно і добротно, адже саме на цю частину припадає основне навантаження при розбійному проникненні в приміщення.
  • Дверне полотно – основна частина, яка несе в собі функцію відкривання і закривання.
  • Замок – пристрій, що не допускає сторонніх осіб в квартиру, якщо у них немає ключа.
  • Петлі – найкраще встановити приховані петлі. Це не тільки забезпечить естетичний вигляд, але і надасть прекрасний захист від злісних злодіїв, які при проникненні в квартиру можуть скористатися болгаркою, щоб спиляти виступаючі назовні петлі. Але для більшої безпеки при установці двері через дверну коробку в стіну монтуються так звані пальці, які тримають двері навіть без петель. Це звичайно, не вирішить проблему злому, але зате може сильно ускладнити роботу злодіям. Кількість петель залежить від ваги дверей, наприклад, фахівці рекомендують для дверей до 70 кг дві петлі, а ось якщо їхня вага більша відповідно 3-4 штуки.
  • Лиштви – призначені для прикриття щілини між стіною і коробкою, яка частіше йде єдиною конструкцією. Якщо її не закрити, то вид ваших дверей буде не дуже презентабельним, ну а для сумнівних особистостей гарною здобиччю. Колір лиштви підбирається під дверне полотно.
  • Вічко – це спеціальний оптичний прилад, який служить для огляду. Завдяки цьому пристосуванню ви зможете побачити, що відбувається в коридорі, не відкриваючи вхідних дверей. Вічко можна замінити і на більш сучасний пристрій – відеофон.




ІНШІ НОВИНИ