Визначаємо вартість розмитнення автомобіля

Купівля машини з пробігом в країнах Європи – популярний спосіб стати власником престижного автомобіля за привабливою вартістю. Однак потрібно грамотна оцінити виправданість такої угоди, щоб вона пройшла на максимально вигідних умовах. Пов’язано це з додатковими витратами на розмитнення автомобіля, розрахувати які допоможе спеціальний онлайн-калькулятор яких дуже багато в мережі інтернет.

Нові правила ввезення транспорту на територію України

Купівля вживаного транспорту за межами країни стала популярною після зниження розміру акцизу, завдяки чому істотно подешевшало розмитнення транспортних засобів. Відповідно до чинного законодавства всі автомобілі, що ввозяться в Україну, проходять митне очищення. При цьому вартість процедури залежить від сукупності різних факторів, в тому числі обсягу двигуна, року випуску, технічного стану та інших особливостей транспортного засобу.

Через державний кордон пропускається тільки транспорт, що відповідає екологічним стандартам вище рівня Євро 5. У країнах Євросоюзу дані норми застосовуються з осені 2009 року на легковий автотранспорт та на вантажівки. В Україні з січня 2018 року набирає закон про заборону ввезення машин нижче стандарту Євро 6. При цьому одній фізичній особі можна розмитнити не більш одного транспортного засобу на рік. Також ввезений автомобіль не можна продавати протягом 365 днів або доведеться оплачувати акцизний та митний збір в повному обсязі.

Переваги використання митного калькулятора

Використання сучасного митного калькулятора надає вітчизняним автомобілістам такі істотні переваги:

  • розрахунок розмитнення транспортного засобу відповідно до обраних параметрів;
  • отримання даних в зручній для користувача валюті;
  • облік загальновстановлених пільг залежно від особливостей автомобіля;
  • підказки щодо заповнення полів;
  • облік розрахунків для юридичних та фізичних осіб.

Як видно калькулятор розмитнення авто на auto.ria – відмінний спосіб самостійно розрахувати, скільки буде коштувати ввезення транспортного засобу через кордони. При цьому отримані дані відповідають чинному законодавству та практично не відрізняються від розрахунків проведених співробітниками митного контролю. AUTO.RIA №1 серед сайтів автомобільної тематики в Україні. Тут величезна база автотранспорту та щоденно продається та покупається понад 1400 машин.

Чому вигідно приганяти транспорт з Німеччини?

Купівля автомобіля в Німеччині особливо на вторинному авторинку користується величезною популярністю серед вітчизняних автолюбителів. В першу чергу це пов’язано з наступними незаперечними перевагами:

  • автотранспорт, вироблений в Німеччині, має високу якість, надійність та безпеку;
  • вік машин рідка перевищує 4-5 років, а їх ціна значно нижче вживаного транспорту на вітчизняному авторинку;
  • автомобілі знаходяться практично в ідеальному стані, через те що експлуатуються на хороших автодорогах та обслуговуються в офіційних сервісних центрах.

Єдине що, як раніше зупиняє українських споживачів від покупки автотранспорту в Німеччині – це не найпростіший процес розмитнення. Щоб хоч якось розуміти особливості процесу потрібно знати митні правила що діють та тонкощі оформлення документації при перетині державного кордону. Та якщо розрахувати всі витрати допоможе митний калькулятор, то розбиратися з документами автомобілісту доведеться самостійно.

Як використовувати калькулятор?

Використання онлайн-калькулятора має на увазі наявність наступних вихідних даних:

  • ціна ввезеного автомобіля у відповідній валюті;
  • характеристики потужності та обсягу силового агрегату;
  • тип силової установки;
  • дата випуску транспортного засобу;
  • статус автовласника – фізична або юридична особа.

Після розрахунку автомобіліст отримає наступні дані:

  • ціна очищення транспортного засобу на митниці з урахуванням митних ставок;
  • величина внесеного депозиту;
  • акциз та податок на додану вартість.

Зручність розрахунків допомагає кожному хто забажає точно визначити майбутні витрати при ввезенні автомобіля на територію України. Калькулятор призначений для отримання даних по легковому та вантажному транспорту, а також автобусам. На двоколісні та плавучі засоби, розрахунки на калькуляторі не передбачені.

Підбиваємо підсумки

Якщо ви зважилися купувати машину за межами країни потрібно підготуватися до всіх складнощів проходження митниці. Також важливо заздалегідь закласти в майбутні витрати розмитнення, вартість якого, допоможе розрахувати спеціально розроблений калькулятор. Тільки повністю розуміючи тонкощі покупки машини за кордоном можна очікувати, що угода пройде для вас максимально вигідно. Тоді куплене авто буде багато років дарувати радість від управління.





ІНШІ НОВИНИ