5 фантастичних книжок з химерним сюжетом

Фантастичні книжки завжди привертали увагу своєю іншістю — тим, чого не зустрінеш у сучасному світі. Цю іншість можна прогнозувати, очікувати в майбутньому, мріяти про неї, вишукувати в стародавніх цивілізаціях. А можна прочитати книжки —

Новинки фантастики

«Межа людини», Ігор Сілівра, Темпора, 2019.

Книга для справжніх шанувальників сучасної фантастики. Людство поглинуто загадковою аномалією і розкидано на орбітальних поселеннях, які мають свої закони і правила. Головний герой – невідомий прибулець з минулого, який потрапляє в цей новий світ. Чи вдасться йому відвернути нову загрозу? Таємниці, загадки, втручання нелюдських сил, нові можливі загрози людства та її межі – все це і багато-багато іншого чекає на вас у цій захоплюючій книзі.

«Варта! Варта!», Террі Пратчетт, Видавництво Старого Лева, 2019.

Широко відома перша фантастична книга підциклу «Варта», де розповідається про нелегку службу вартових міста Анк-Морпорка: він загруз в криміналі і корупції, залитий дощами, темний і похмурий. Тут не буває спокійних буднів, відбуваються страшні речі, а міська варта здалася і не виконує своїх обов’язків. Але в місті з’являються нові вартові, які готові стати на сторожі порядку. Чудові герої, нові небезпечні детективні пригоди, магія і божевільний світ, багато різних та цікавих істот, які борються між собою, дружать і закохуються. Ніякого абсурду, лише реалії нашого світу, тонко передані через вигадану історію.

«Ехопраксія», Пітер Воттс, Видавництво Жупанського, 2019.

Події книги відбуваються в недалекому майбутньому, де людство дізнається, що не самотнє у Всесвіті. Сюжет описується з точки зору головного героя – самої звичайної людини без технологічних мутацій. Проти своєї волі, він опиняється на кораблі, який направляється в самий центр Сонячної системи. Він ще не знає, що кожен член екіпажу має свою таємницю. Але незабаром всі вони зіткнуться з чимось невідомим і страшним, ставши свідками фундаментального прориву в людській еволюції. Особливий, деколи саркастичний авторський стиль та вміння передати складні наукові ідеї простими словами додають ще більшого задоволення від читання цієї книги у жанрі «фантастика».

«Ачелерандо», Чарльз Стросс, Богдан, 2019.

Непересічні персонажі науково-фантастичного роману стають учасниками появи постлюдського суспільства. Світ рухається щораз скоріше або, як говорять, в ритмі ачелерандо. Химерний сюжет приховує цілу низку фантастичних ідей, а події відбуваються настільки швидко, що стає складно відрізнити віртуальний світ від реальності. Головні герої шукають рішення проблем в нових підходах, тому що повертатись в минуле немає сенсу. Сюжет розгортається на прикладі однієї сім’ї, як ілюстрація опису нашої епохи, майбутніх змін, що відбудуться з людством і планетою в цілому.

«Зоряний корсар», Олесь Бердник, Terra Incognita, 2019.

Цікава книга в жанрі фантастики, яка була вилучена з бібліотек радянською владою за аналогію з тоталітарною дійсністю. Багатопланова, наповнена філософськими роздумами і цікавими ідеями книга поєднує в собі багато сюжетний ліній: пошуки папірусу, який наділяє людей мудрістю; відвідування паралельних світів; подорож у часі і повстання проти Галактичної імперії; і навіть детективна історія про пошуки зниклої дівчини. Для того, щоб вийти в міжгалактичний простір, потрібно вийти за свої звичні межі сприйняття. Тільки тоді можна віднайти шлях до справжньої свободи.





ІНШІ НОВИНИ