Як вибрати меблі для дитячої кімнати: фото, стилі, ідеї

Меблі для дитячої відрізняються від звичних меблів для дорослих, адже створюються вони з урахуванням зручності для маленького користувача. Сучасна різноманітність відтінків дозволяє підібрати меблі в дитячу будь-якого кольору, а серед дизайнерських рішень можна зустріти найоригінальніші. Купити дитячі меблі можна за посиланням https://komfortmebli.com.ua, а от їх підбір має свої особливості, адже потрібно враховувати вік, зріст дитини і її переваги.

Як вибрати меблі для дитячої кімнати: предмети першої необхідності

Дитяча кімната – це особистий простір дитини, де вона буде не тільки спати, а й займатися, гратися, проводити більшу частину часу. Неодмінним атрибутом є ліжко, а для дитини, яка відвідує школу, потрібен письмовий стіл. Необхідно також придбати шафу, яка повинна вміщати в себе не тільки одяг, але і предмети побуту, іграшки, книги. Не потрібно забувати і про ігрову зону та спортивний куточок: їх можна відокремити або за допомогою кольору, або шляхом правильної розстановки меблів.

Оздоблення приміщення

Створення дитячої кімнати починається з внутрішнього оздоблення приміщення – поклейки шпалер, підбору штор і покриття для підлоги. Навіть якщо Ви хочете купити шпалери в дитячу з мультиплікаційними героями, утримайтеся від яскравого фону. Стіни повинні бути виконані в спокійних тонах. Для дівчаток добре підійде бежевий, ніжно-фіолетовий, світло-рожевий і жовтий. Для хлопчиків: блакитний, світло-зелений, фіолетовий. Можна використовувати фотошпалери – в будь-якому магазині Вам запропонують кілька варіацій, в тому числі і на дитячу тематику.

Якщо дитині ще не виповнилося 5 років, клеїти дорогі шпалери сенсу немає. Любов до малювання зазвичай прокидається у малюків після року, і не завжди виходить пояснити їм, що малювати на шпалерах – необов’язково. Без рваних фрагментів теж не обійтися. Тому якщо Ви вирішили облаштувати дитячу заздалегідь, будьте готові до того, що оновити її років через три все-таки доведеться.

Можна пошукати шпалери, що миються, або пофарбувати стіни грифельною фарбою, по якій можна малювати крейдою. Вибираючи покриття для підлоги, враховуйте, що діти часто люблять гратися на підлозі, і вона повинна бути теплою. Можна покласти ковролін, але врахуйте, що на ньому неминуче з’являться плями, а підлога в дитячій кімнаті повинна легко чиститися і митися. Одним з лідерів залишається паркет, але він вимагає дбайливого ставлення, тому його практичніше використовувати в кімнаті дитини старшого віку.

Малюкові на підлогу в кімнату найпростіше покласти теплий і красивий килим з дитячою тематикою. Так, в теплу пору року його завжди можна буде прибрати, а взимку знову постелити на підлогу. Непоганим варіантом підлогового покриття є ламінат – він антистатичний, легко піддається чищенню.

Люстра в кімнаті малюка може бути класичною або оригінальною: у вигляді зірки, сонця, або з декоративними дитячими елементами. Стелю можна поштукатурити і обклеїти зірками (як варіант, фосфорними), а можна наклеїти поліпропіленові або дзеркальні панелі.

Розстановка меблів

Як вибрати меблі для дитячої кімнати і як їх правильно розставити? Меблі повинні відповідати розміру приміщення. Простір не повинен бути заставленим зайвими предметами. Діти вимагають досить багато місця, тому потрібно відвести мінімум площі для розміщення необхідних речей і залишити максимум простору для ігор і зберігання іграшок. Корпусні меблі для дитячої кімнати хороші в тому випадку, коли дитині виповнилося 5 і більше років і вона ходить в садок або школу. Їй потрібно виділити місце для розміщення книг, підручників, малогабаритних іграшок.

У малюків в пріоритеті масивні іграшки, тому для них краще просто залишати вільний ігровий куток, де вони зможуть облаштувати простір на свій смак. При наявності великої кількості іграшок можна придбати для них комод або спеціальний ящик. Для розміщення одягу буде потрібна шафа.

ЇЇ розміри визначаються не тільки площею кімнати, але і кількістю одягу. Якщо в сім’ї одна дитина, достатньо буде невеликого відділення для зберігання одягу на плечиках і декількох ящиків для короткого одягу, білизни, взуття. Якщо дітей двоє – і розміри шафи потрібно збільшити. Причому, краще зробити окрему зону для речей кожної дитини.

Підбираючи ліжко, можна врахувати переваги дитини. Наприклад, дуже популярні ліжка для хлопчиків у вигляді машин. Потрібно враховувати і те, що діти ростуть швидко, тому є сенс придбати ліжко, що регулюється по довжині при необхідності. Оптимальне розташування ліжка – уздовж стіни.

І обов’язково підберіть жорсткий матрац та подушку, яка підходить за розміром. Якщо Ви збираєтеся поставити ліжко для малюка – не слід розміщувати його біля розеток. Також над спальним місцем краще не вішати картини, полиці та інші елементи інтер’єру.

Матеріал для виробництва меблів

Краще віддати перевагу меблям з натуральних матеріалів, по можливості, не покритих фарбами і клеями. Конструкції не повинні містити гострих кутів і бути безпечними. Якщо купуєте шафу або стіл з висувними ящиками, подбайте про наявність механізмів, що перешкоджають легкому витягуванню ящика з ніші – він може впасти дитині на ногу.

Набір меблів для дитячої кімнати повинен відрізнятися простотою конструкції щоб дитина змогла без зайвих зусиль висувати потрібні ящики і відкривати дверцята. Краще відразу привчати дитину до того, що книги повинні стояти на полицях, речі мають бути складені в секції, а в висувних ящиках зберігають білизну.





ІНШІ НОВИНИ