Система ProZorro заробила для держави 7,5 млрд – МЕРТ

З початку 2018 року система ProZorro.Продажі принесла державі 7,47 млрд гривень. Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
“За час своєї роботи система ProZorro.Продажі заробила для держави вже понад 12,2 млрд гривень, з них 7,47 млрд гривень у 2018 році”, – йдеться в повідомленні.
За словами в.о. директора ДП ProZorro. Продажі Олексія Соболєва із загальної суми за 2018 рік активів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб реалізовано на 6,15 млрд гривень, майна держпідприємств – на 760 млн гривень, об’єктів малої приватизації – на 550 млн гривень; оренда майна приносила по 10 млн гривень у місяць.
“Попри те, що мала приватизація почалася лише чотири місяці тому, за цей час системі ProZorro. Продажі вдалося продемонструвати дуже переконливі показники за цим напрямком. Тому я впевнений, що і в наступному році мала приватизація набиратиме популярність як на місцевому, так і на центральному рівні”, – сказав Соболєв.
За його словами, в нинішньому році кількість учасників аукціонів склала 6500. При цьому максимальна кількість учасників, які брали участь в одному аукціоні, – 35. Середня кількість учасників в аукціонах – 2,21. Кількість успішних аукціонів склала 6600.
“Збільшення мінімальної ціни за період 2018 року, в середньому, становило 21,32%, що насправді є високим показником”, – зазначив Соболєв.




ІНШІ НОВИНИ