Наростили прибуток в 11 разів: Україна встановила вражаючий банківський рекорд

Банківський сектор за 11 місяців отримав 20 млрд грн прибутку, що в 11 разів більше цього показника за аналогічний період 2017 року.

Як написала у Facebook перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова, у правлінні НБУ вже прогнозували рекордний прибуток за більш ніж десятиліття.

Вона зазначила, що у 2019 році прибутковість сектора залишиться високою, незважаючи на той факт, що високі процентні ставки продовжать чинити тиск на доходи банків.

За її словами, оскільки рік ще не закінчився, то можливі різні коригування, у тому числі витрати на формування резервів. Водночас вона підкреслила, що зростання процентного доходу майже на 20%, і комісійного на 25%, свідчать про те, що банківський сектор хоч і поступово, але впевнено відновлюється.

“У кінці року ми продовжуємо працювати над важливими для сектора рішеннями. Зокрема, з нового року вводимо новий інструмент у структурі капіталу банків – “вічний” субординований борг. Звучить, звичайно, трохи відлякуюче, але повірте – це дієвий і перевірений іншими країнами інструмент, який дозволить збільшити капіталізацію, а значить і стабільність банківського сектора”, – підкреслила Рожкова.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ