Міжнародні резерви України побили п’ятирічний рекорд

Міжнародні резерви України в 2018 році зросли на 10,6% – до 20,820 млрд дол., Оновивши п’ятирічний максимум. Про це повідомляється на сайті Національного банку України.

В останній раз такий показник резервів був зафіксований в жовтні 2013 року. За інформацією регулятора, наростити резерви вдалося, перш за все, завдяки отриманню Україною зовнішнього фінансування і покупки Нацбанком надлишків валюти на міжбанківському ринку.

За підсумками минулого року покупка валюти регулятором на ринку перевищила її продаж на 1,4 млрд дол., А надходження від Міжнародного валютного фонду, Європейського Союзу та Світового банку склали 2,4 млрд дол.

Крім того, уряд України залучив на зовнішніх і внутрішніх ринках 6,1 млрд дол. Платежі з резервів з обслуговування і погашення валютного держборгу за цей період склали 8,1 млрд дол.

Також на приріст резервів вплинуло збільшення вартості фінансових інструментів на 230 млн дол. Відзначається, що в грудні міжнародні резерви зросли на 3,108 млрд дол., Або на 17,5%, і станом на 1 січня 2019 року обсяг резервів покриває 3,5 місяця майбутнього імпорту.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ