Міноборони озвучило середню зарплату контрактників

У 2019 фонд грошового забезпечення військовослужбовців збільшено на 15,2 млрд грн. Про це в середу, 9 січня, повідомив начальник управління соціального забезпечення та тарифікації департаменту фінансів Міністерства оборони В’ячеслав Салахов.

За його даними, виплата військовослужбовцям рядового складу за контрактом першого року служби складає не менше 10 тисяч гривень на місяць.

“Середній розмір грошового забезпечення в 2019 році контрактника сухопутних військ складе 11 тисяч 300 гривень. Молодший офіцер отримуватиме 15 тисяч 900 гривень”, – сказав Салахов.

За його словами, перші виплати підвищеного грошового забезпечення військовослужбовці отримають в лютому.

Раніше міністр оборони Степан Полторак заявив, що в 2019 році командир бригади, який раніше отримував 17-18 тисяч гривень, отримуватиме майже 26 тисяч грн. Командир батальйону, замість 14 тисяч буде отримувати 19-23 тисячі, а зарплата командира роти складе 16 тисяч грн, а не 12, які йому нараховуються зараз.

При цьому, за його словами, зарплати контрактників перевищать 10 тис грн, а забезпечення військовослужбовців, що виконують завдання в районі проведення операції об’єднаних сил, складе більше 20 тисяч грн.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ