”Вони незаконні!” Кабмін прояснив нюанс з платіжками за газ

Українці не повинні оплачувати квитанції із завищеними тарифами на газ, оскільки вони є незаконними.

Таку заяву зробив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі одного з телеканалів. Йдеться про платіжки тих абонентів, в будинках яких не встановлені лічильники і є газова плита.

Рева підкреслив, що газозбути незаконно нарахували в платіжки доплати. Як з’ясував OBOZREVATEL, облгази пояснили донарахування до тарифу тим, що нібито спожитий населенням газ враховується лічильниками, які встановлені у дворі, без приведення до стандартних умов. Тобто не враховується втрата газу в морози, тому в рік українці споживають, але не оплачують 500 млн куб. м газу. Всього ж українці споживають 11,2 млрд куб. м газу на рік. 80% цього обсягу споживається взимку.

“У нас є три групи споживачів. Перша – ті, які використовують газ комплексно, тобто для опалення будинку, підігріву води і приготування їжі. Вони мають лічильники. Друга група – це ті, хто використовує газ для підігріву води та приготування їжі. У них майже на 75-80% встановлені лічильники”, – сказав Рева.

Він додав також, що третя група – це ті, хто користується газом тільки для приготування їжі. “Це основна за чисельністю група населення, хоча вона споживає 6-8% всього обсягу газу, але у них немає лічильників”, – пояснив міністр.

Нагадаємо, в Україні споживачі газу отримали платіжки з донарахуваннями, однак оплачувати їх не потрібно. Такі “листи щастя” прийшли споживачам з лічильниками – облгаз-збути зробили перерахунок за останні три роки і запропонували споживачам доплатити.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ