Штрафи за борги по комуналці та нова ціна на газ: що зміниться в Україні з 1 травня

З середи, з 1 травня, в Україні відбудеться кілька змін: зміниться цін на газ, а також з’явиться можливість зміни мобільного оператора без зміни номера.

Нагадаємо, ще на початку 2019 року “Нафтогаз” повідомив, що для українців вартість на газ підвищиться на 20%.

При цьому, глава уряду Володимир Гройсман звернувся до керівника “Нафтогазу” Андрія Коболєва з вимогою навпаки знизити ціну на 300 гривень за 1000 кубів через здешевлення імпортного газу, який закуповує Україна. Однак на засіданні Кабміну так і не прийняли відповідне рішення.

До того ж в Дніпрі змінили систему оплати за водопостачання. Раніше городяни платили абонплату, яка нараховувалася на кожен спожитий куб води, то тепер сума буде фіксованою і не буде залежати від обсягів використаної послуги. Зміни стосуються лише мешканців багатоквартирних будинків.

Також з 1 травня року українці зможуть змінити мобільного оператора при збереженні колишнього номера. Контрактникам це буде зробити простіше, а для пакета передплаченого зв’язку, доведеться спершу зареєструватися в оператора.

Для цього необхідно надат и sim-карту та документи, де повідомляється про перехід свого старого оператора. Процес переходу повинен зайняти близько трьох робочих днів. В результаті абонент отримає від нового оператора нову sim-карту, але буде користуватися старим номером. Послуга повинна бути безкоштовною. Єдине, що кошти зі старого рахунку не переносяться автоматично на новий. Для цього доведеться писати ще і додаткову заяву.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ