Україна отримає $6-8 млрд до кінця року: з’явилися нові факти про програму МВФ

Україна до кінця 2019 року може підписати нову кредитну програму з МВФ на $6-8 млрд.

Такий прогноз в своєму звіті дають аналітики банку Raiffeisen, повідомляє “Інтерфакс-Україна”. Кредитами Україна будет покривати старі позики.

“З урахуванням прихильності президента Володимира Зеленського до реформ, новий уряд зможе до кінця 2019 року укласти нову трирічну програму з Фондом на суму $6-8 млрд”, – йдеться в документі.

Аналітики підкреслюють, що 40% виплат по валовому зовнішньому боргу України припадає на 2020-2021 роки (2020 року – $16,8 млрд, 2021- $18,5 млрд). У зв’язку з цим уряду потрібно почати нову програму співпраці з МВФ у найкоротші терміни.

За словами представника президента України в Кабінеті міністрів Андрія Геруса, переговори про нову співпрацю з МВФ відновляться у вересні. Як повідомляє “Інтерфакс-Україна”, план України – і далі співпрацювати з фондом.

“У вересні відновляться переговори про нову співпрацю з МВФ. План України – продовжити співпрацю з МВФ. Будуть різні питання і пропозиції, щось будемо пропонувати ми зі свого боку, що ми хочемо виконати, зробити, що хочемо вписати в меморандум, що- то будуть пропонувати вони. на щось ми будемо погоджуватися, на щось будемо не погоджуватися, буде переговорний процес”, – сказав представник президента в Кабміні.

Герус висловив бажання, щоб питання ціни на газ для населення був “більш м’яко” відображений в меморандумі з Фондом, тому що це “вже питання не просто економічний, це питання політичне”. “Я думаю, що ми це побачили в ході цих виборів”, – вказав він.

Представник президента в Кабінеті міністрів також вважає, що з української сторони повинна бути ініціатива щодо антикорупційних реформ.

“Щоб ми самі це писали, щоб нас не потрібно було примушувати це робити, ми самі взяли на себе зобов’язання це зробити і швидко це зробили. І щоб у вересні була нова програма, і ми могли восени цього року отримати новий транш МВФ, щоб у нас була макроекономічна стабільність, і економіка могла розвиватися”, – підкреслив Герус.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ