Дослідження: ожиріння призводить до передчасної смерті від серцево-судинних захворювань у молодих людей

серцево-судинні захворювання

Нове дослідження показує, що все більше людей помирають від серцево-судинних захворювань, пов’язаних із зайвою вагою, особливо серед молодих людей.

Вчені з університету Мельбурну попереджають, що ця тенденція збережеться без узгоджених дій урядів, що сприяють зміні поведінки.

Нове дослідження, опубліковане в BMC Medicine під керівництвом доктора Тіма Адера і професора Алана Лопеса, показало, що спостерігається прискорене зростання смертності від серцево-судинних захворювань у віці 35-74 років, пов’язаних з надмірною вагою і ожирінням.

Недавнє зростання було швидшим в молодших вікових групах від 35 до 74 років, які з дитинства страждають відносно високим рівнем надмірної ваги і ожиріння.

Особливості дослідження

У дослідженні використовувався новий підхід до аналізу всіх причин, вказаних у свідоцтвах про смерть (дані про множинні причини смерті), отриманих для смертей в Австралії в період з 2006 по 2016 рік і в США з 2000 по 2017 рік, для виявлення тенденцій щодо надмірної маси тіла та ожиріння.

Дослідники ідентифікували ці смерті як будь-яке серцево-судинне захворювання, вказане в свідоцтві про смерть від ожиріння або через будь-яку іншу причину, тісно пов’язану з надмірною вагою і ожирінням: діабет, хронічне захворювання нирок, ліпідемія або гіпертонічна хвороба серця.

«Серйозну стурбованість викликає значне зростання смертності, пов’язаної з ожирінням, серед молодших вікових груп, у яких з дитинства був високий рівень надмірної ваги і ожиріння», – сказав професор Лопес, директор Групи з глобальних тягаря хвороб Мельбурнського університету.





ІНШІ НОВИНИ