Лікар розповіла про згубний вплив солі на нирки

Регулярне споживання фастфуду та іншої їжі, що містить досить багато солі, вкрай негативно позначається на стані нирок, – про це розповіла лікар-нефролог вищої категорії Людмила Артюхіна.

Медик заявила, що сучасним людям властиве надмірне споживання кухонної солі, оскільки в харчуванні є багато готових, перероблених продуктів.

«У соціумі споживається дуже багато фастфуду, напівфабрикатів, гастрономічних продуктів, в які щедро кладеться сіль. Плюс у людей високий поріг сольової сприйнятливості», – попередила фахівець.

Однак їжа з великою кількістю солі згубно впливає на нирки людини. Одна з причин – сіль сприяє розвитку гіпертонії, а постійно підвищений тиск шкодить парному органу. Нефролог помітила, що нирки можуть сильно страждати від артеріальної гіпертензії, і саме вона також є симптомом порушення їх нормального функціонування.

«Що не люблять навіть здорові нирки? Вони не люблять сіль», – резюмувала Артюхина.

Додатково лікар повідомила, що проблеми з нирками можуть не давати таких симптомів хвороби на початковій стадії, і коли людина потрапляє через них до лікарні, може виявитися, що патологія вже сильно запущена. Це ще одна причина строго контролювати вміст солі в раціоні.





ІНШІ НОВИНИ