Невролог назвав неочевидні ознаки інсульту

Існують неочевидні прояви порушень кровопостачання мозку, що є попереджувальними ознаками інсульту – наприклад, таким може бути порушення зору. Про це розповів невролог Ринат Богданов.

Лікар нагадав, що найбільш часті ознаки інсульту – порушення рухів і мови. Але до попереджувальних сигналів небезпечної патології мозку можуть належати і неочевидні явища.

«До них відносяться розлади шкірної чутливості, раптове порушення зору (відсутнє праве або ліве поле зору), запаморочення і нестійкість, які не змінюються при зміні положення тіла, а також порушення пам’яті, яке виникло несподівано», – повідомив Богданов.

Також невролог вказав на небезпеку транзиторних ішемічних атак – станів, коли ознаки інсульту досить швидко проходять після свого виникнення. Богданов підкреслив, що такі епізоди означають наявність проблем з кровопостачанням головного мозку. Те, що симптоми проходять, не означає припинення проблем – просто «куля пройшла по дотичній траєкторії». Ризик постраждати від інсульту в таких обставинах зберігається, тому потрібно звернутися до лікаря.

Богданов уточнив, що порятунок людини при інсульті залежить від того, як швидко їй була надана адекватна медична допомога. Інсульт може не викликати очевидних больових відчуттів або інших яскраво виражених симптомів, констатував медик. Найчастіше людина раптово помічає, що не може керувати рукою або ногою.





ІНШІ НОВИНИ