Це просте правило допоможе вам спалити жир і знизити рівень цукру в крові

Нове дослідження показує, що час, в який ви їсте, може мати велике значення для набору ваги. Пізня вечеря може викликати збільшення ваги і підвищення рівня цукру в крові незалежно від калорій.

Вечеря о 22:00 замість 18:00 може вплинути на рівень глюкози в крові і здатність спалювати жир. Дослідження показало, що у тих, хто пізно їв, піковий рівень цукру в крові був майже на 20 відсотків вищий, а спалювання жиру знижувалося на 10 відсотків в порівнянні з тими, хто їв раніше.

«Нам було відомо про інші дослідження, які припускали, що пізній прийом їжі пов’язаний з ожирінням, і, оскільки асоціація – це не те ж саме, що причинний зв’язок, ми хотіли поглянути на це більш детальніше», – автор дослідження доктор Джонатан С. Джун, науковий співробітник Професор медицини Університету Джона Хопкінса повідомив Healthline.

Джун і його команда вивчили 20 здорових добровольців (10 чоловіків і 10 жінок), щоб з’ясувати, як їх тіла метаболізують обід, з’їдений о 22:00 замість 18:00.

Всі учасники дослідження лягали спати в один і той же час: о 23:00.

Результати дослідження показують, що рівень цукру в крові вищий, а кількість спалюваного жиру менша при пізній вечері, навіть коли люди їли одну і ту ж їжу.

«Ми не були здивовані. Інші дослідники провели аналогічну роботу, вивчаючи циркадні ритми і дієту, а інші лабораторії показали, що якщо ви їсте не в фазі з нормальним циркадним ритмом свого тіла, ви не засвоюєте глюкозу », – сказав Джун.

Найцікавіша частина цього дослідження полягає в тому, що дослідники виявили, що не всі однаково реагують на пізній прийом їжі.

«Що мене найбільше здивувало, так це те, що не всі вразливі однаково», – сказав Джун.

За словами Джуна, нічні сови, які їли тільки в 2 або 3 годині ночі, здавалося, не постраждали від зміни в їжі.

«Це не універсальний підхід; є відмінності в метаболізмі людей, які або роблять їх більш уразливими для пізнього прийому їжі, або не турбують їх».





ІНШІ НОВИНИ