Дієтологи назвали найкорисніший сніданок для тих, хто прагне схуднути

Як відзначають дієтологи, сніданок не повинен складатися тільки з одного якогось компонента, наприклад, вівсяної каші. У меню, якщо ви хочете позбутися від зайвих кілограмів, має бути і білкова страва.

Якщо не їсти на сніданок продукти, багаті на білок, наприклад, омлет або сирники, то людина може не отримати необхідної добової білкової норми. Це рано чи пізно призведе до надлишку жиру і вуглеводів в організмі, а значить, до зайвих кілограмів.

До вибору каші, тобто вуглеводної страви, теж потрібно підходити усвідомлено, зазначив відомий дієтолог Олексій Ковальков.

Перловку особливо корисно їсти в холодну пору року, оскільки вона «підтримує сурфактантний комплекс і не дає захворіти» (сурфактантний комплекс – речовини, що забезпечують стабільність легеневих альвеол).

Ковальков також вважає дуже корисною гречану кашу.

– У тій же гречці в десять разів більше мікроелементів, ніж у геркулесі. Остання, крім іншого, не дає засвоюватися фітіновій кислоті. Рекомендації їсти геркулес прийшли з-за кордону, де мало мають уявлення про гречану кашу, – зазначив він.

Гречка, крім іншого, містить речовини, які перешкоджають руйнуванню судин від вуглеводів, тому вона рекомендована при цукровому діабеті. Що стосується геркулесової і манної каш, то, на думку Ковалькова, вони «захаращують організм».

Лікар-гастроентеролог Ольга Євдокимова раніше пояснила, чому не варто снідати солодкими кашами. За її словами, саме сніданок формує харчові реакції організму на весь наступний день. А каші, якщо вони з цукром або фруктами, піднімають рівень глюкози та інсуліну, через що у людини потім частіше прокидається голод і бажання з’їсти солодке.





ІНШІ НОВИНИ