Кардіолог назвав допустиму дозу алкоголю на кожен день

Якщо говорити про допустиму дозу алкоголю, дозволеного на кожен день, зарубіжний кардіолог Лорен Гілстрап підкреслила, що обсяг спиртного у жінок має бути вдвічі менше ніж споживають чоловіки.

Допустима доза спиртних напоїв на кожен день була названа експертом відповідно до рекомендацій Американської кардіологічної асоціації.

«Чоловікам рекомендовано вживати не більше двох келихів вина за добу, тоді як жінкам – не більше одного», – заявила Гілстрап.

Медик підтвердила, що вчені мають у своєму розпорядженні свідоцтва того, що помірне споживання вина може приносити певну користь здоров’ю. Кардіолог апелює до дослідження, яке опублікував Американський кардіологічний коледж. Його автори виявили, що чоловікам обмежена кількість вина, що вживається кожен день, може зменшувати шанси постраждати від проблем з серцем. Випиваючи вино в кількості, що не перевищує 14 келихів щотижня, сильна стать знижує ймовірність смерті від серцево-судинних захворювань на 21%, зауважила Гілстрап.

У той же час, підкреслила експерт, допустима доза алкоголю на кожен день для жінок – не більше келиха вина. Його споживання невеликими порціями теж скорочує жінкам їх смертність від хвороб серця і судин.

Поряд з цим є дані про те, що навіть помірна випивка може бути причиною підвищеного тиску. За словами кардіолога, прийом алкоголю щодня підвищує ризик розвитку гіпертонії на 53%. Ефект вина, корисний чи шкідливий, багато залежить від індивідуальних особливостей організму, вважає кардіолог.





ІНШІ НОВИНИ