Підвищений тиск: чотири незвичайних ознаки гіпертонії на ногах

Підвищений тиск може залишатися неочевидним, але деякі ознаки, що з’являються на ногах, допомагають діагностувати гіпертонію. Ці незвичайні сигнали були перераховані медиками з NHS, Національної служби охорони здоров’я Великобританії.

Експерти констатують: в 90% випадків точна причина гіпертонії невідома, а єдиним дієвим способом дізнатися, чи хвора людина, є щоденна перевірка її артеріального тиску. Однак в звичайному житті мало хто регулярно вимірює свій тиск, і гіпертонія часто розвивається непомітно для людини, поки не трапляється якоїсь драматичної події (наприклад, серцевого нападу, інсульту).

Британські фахівці розповіли виданню Express, що розвиток гіпертензії можуть видавати незвичайні, на перший погляд, ознаки, які проявляються на ногах.

«Чим раніше ви розпізнаєте сигнали організму, що попереджають про підвищений тиск, і чим раніше почнете лікувати гіпертонію, – тим краще. Помітивши будь-яку з цих чотирьох незвичайних ознак на своїх ногах, варто звернутися до лікаря. Ноги можуть містити досить багато підказок про здоров’я людини», – повідомили представники NHS.

За словами експертів, одна з ознак, які можна виявити – це постійно холодні ноги, які  мерзнуть.

«Вам слід обов’язково проконсультуватися з терапевтом або кардіологом, якщо ваші ноги мерзнуть. Це може відбуватися через поганий кровообіг і обумовлюватися захворюванням периферичних артерій: станом, при якому сповільнюється або блокується нормальний кровотік, що йде до ніг і ступень», – попереджають медпрацівники.

Фахівці додали, що якщо, крім холодних ніг, людина відчуває часту втому, суглобовий біль, їй необхідно перевірити стан свого серця і показники артеріального тиску, не відкладаючи це на потім.

Також вони назвали інші незвичайні ознаки гіпертонії на ногах:

  • відсутність нормального тону шкіри (краще звертати увагу на будь-які зміни шкіри),
  • спазми, що виникають після фізичної активності, занять спортом,
  • виразки, ранки на ногах і ступнях, які загоюються довше звичайного.




ІНШІ НОВИНИ