Комаровський розвіяв популярні міфи про коронавірус

На думку лікаря, не варто вірити всьому, що зараз пишуть доморощені експерти.

Коронавірус, що продовжує сміло крокувати по планеті, породжує масу міфів про своє походження і неймовірні, часом навіть шокуючі способи боротьби з ним. А все тому, що вчені всього світу хоч і працюють не покладаючи рук, до сих пір не створили ефективних ліків, з якими можна відчувати себе в безпеці.

Одна надія на вакцинацію. При цьому слід враховувати, що остання не захистить людину від зараження коронавірусом, вона лише запобігає гострому перебігу хвороби.

Саме тому Мережа просто тріщить по швах від великої кількості різних “експертних” порад. Деяких з них торкнувся лікар Євген Комаровський на своєму YouTube-каналі.

Ведучий нагадав, як панікував народ, отримуючи посилки з Китаю – люди боялись їх розкривати. Потім черга дійшла до бананів, які теж чомусь почали вважати джерелом зараження коронавірусом.

Ну а про методи лікування взагалі говорити страшно.

«Треба визнати, що основна кількість міфів пов’язана з моторошними «експертами по лікуванню». То раптом потрібно дихати горілкою, то треба дихати содою, то треба капати в ніс розчин кінського гною», – розповів Комаровський.

Лікар визнав, що часом організм після всього описаного дійсно справляється з інфекцією. Але це відбувається не від того, що даний спосіб ефективний, а скоріше всупереч йому. Організм, що шокований подібним знущанням, мимоволі мобілізує всі свої резерви, щоб не допустити подальших експериментів над собою.





ІНШІ НОВИНИ