Прищі, інфекція, втома: 8 ознак надмірного споживання цукру

Коли організм постійно піддається впливу занадто великої кількості цукру, це проявляється через різні симптоми. Пропонуємо вашій увазі вісім попереджувальних знаків про те, що вам слід подумати про зміну свого раціону. Однак при правильному тлумаченні симптоми допомагають краще зрозуміти власне тіло і прийняти контрзаходи.

1. Проблеми з травленням

Занадто велике споживання цукру порушує кишкову флору. Це може привести до діареї, утворення газів і запорів.

2. Часті інфекції сечового міхура і грибкові інфекції

Бактерії дуже комфортно почувають себе в середовищі, багатому цукром, і можуть швидше розмножуватися. Тому жінкам з високим рівнем цукру в крові доводиться в середньому частіше боротися з інфекціями сечового міхура або грибковими інфекціями.

3. Часта спрага

Чим більше у вас цукру в крові, тим частіше вам потрібно ходити в туалет. Тому що організм намагається позбутися від зайвого цукру, щоб відновити баланс в організмі. Оскільки ви втрачаєте більшу кількість води, ваше тіло змушує вас усвідомлювати брак рідини у вигляді постійної спраги.

4. Проблеми зі шкірою

Якщо організм не може переробляти надлишок цукру, цукор в крові зв’язується з білками колагеном і еластином. Зазвичай вони зберігають шкіру пружною і здоровою. Якщо з ними зв’язується занадто багато цукру, вони більше не можуть нормально виконувати це завдання. Це призводить до запалень, висипань на шкірі, прищів і вугрів, знижується еластичність шкіри, частіше з’являються зморшки і целюліт.

5. Руйнування зубів

Той, хто вживає багато цукру або напоїв, піддає свої зуби сильному стресу. Тому що вони залишаються вразливими до цукрового середовища в роті навіть після їжі. Цукор перетворюється в кислоту, яка руйнує зубну емаль і сприяє руйнуванню зубів.

6. Втома

Постійна втома і млявість також можуть бути ознаками надто великої кількості цукру в крові. Наприклад, солодощі дають організму швидкий заряд енергії, але потім рівень цукру в крові швидко падає, і виникає дефіцит енергії.

7. Поганий настрій

Занадто велика кількість цукру може викликати не тільки перепади настрою, депресію і тривожні розлади.

Навіщо? Людський мозок найкраще працює, коли він містить цукор в потрібних кількостях. Але він погано справляється з надмірним навантаженням, що може привести до згаданих неврологічних порушень.

8. Ослаблена імунна система

Споживання занадто великої кількості цукру може послабити імунну систему і викликати часті захворювання. Високе споживання цукру часто пов’язано з дієтою з низьким вмістом поживних речовин.





ІНШІ НОВИНИ