Дослідження: камені в нирках загрожують нирковою недостатністю

Дослідження показало, що 50% пацієнтів з каменями в нирках через деякий час стикаються з тим або іншим ступенем ниркової недостатності. Особливо небезпечна хвороба нирок для діабетиків.

Нирки необхідні людині для того, щоб фільтрувати відходи життєдіяльності організму і виводити їх у вигляді сечі. Але існує безліч патологій, які порушують цей процес, і однією з них є камені в нирках. Сечокам’яна хвороба виникає через появу в цих органах твердих мас, що складаються з кристалів. Камені також можуть розвиватися в сечовому міхурі і сечівнику, це часто зустрічається і у багатьох людей, вони здатні приводити до хронічних захворювань нирок.

Якщо сечокам’яну хворобу не лікувати, то вона може спровокувати ниркову недостатність. Дослідники з Індії з’ясували, що до половини всіх жертв сечокам’яної хвороби стикаються з нирковою недостатністю в тій чи іншій мірі в більш пізньому віці. Це відбувається в тому випадку, якщо видалення каменів не відбувається своєчасно. 12% населення нашої планети схильне до утворення каменів в нирках, і ця цифра теж викликає занепокоєння.

Нагадаємо, що причиною розвитку сечокам’яної хвороби може стати недостатнє споживання води, ожиріння, погана спадковість, прийом певних ліків, порушення в роботі кишечника на зразок хвороби Крона, полікістоз нирок, а також надлишок сечової кислоти і кальцію. У більшості випадків позбутися від каменів у нирках можна природним способом за рахунок фізичної активності вживання великої кількості рідини. Якщо камені виявляються більшими, то їх подрібнюють за допомогою процедури літотрипсії, при якій використовують ультразвук, і тільки в найважчих випадках проводять порожнинні хірургічні операції.





ІНШІ НОВИНИ