Лікар назвав найдієвіші способи запобігання інсульту

Одним з найбільш ефективних способів, які допомагають людині захистити себе від інсульту, є відмова від куріння, повідомив лікар з Німеччини Крістіан Нольте.

Німецький фахівець назвав найдієвіші способи запобігання судинних патологій, що загрожують життю – інсульту, серцевого нападу. За словами лікаря, в способі життя мільйонів людей присутня звичка, яка згубно впливає на стан кровоносних судин і артерій, – це куріння. Тютюновий дим провокує розвиток атеросклерозу, роблячи судинну тканину жорсткою і схильною до пошкоджень. Нольте заявив, що відмова від куріння в кілька разів знижує ймовірність виникнення серцевого нападу.

Також до числа найбільш дієвих способів запобігання інсульту відноситься контроль показників тиску. Дорослим людям необхідно періодично вимірювати свій артеріальний тиск – це дозволяє своєчасно помітити тенденцію до його підвищення і звернутися до лікаря.

Крім цього, зауважив лікар, корисно регулярно робити електрокардіографію (ЕКГ) – завдяки їй також можна вчасно виявити небезпечні порушення, наприклад, тісно пов’язану з інсультом фібриляцію передсердь.

До того ж для запобігання інсульту необхідно перевіряти рівні холестерину і цукру в крові, уникати великої кількості червоного м’яса в раціоні, бути рухливим і отримувати достатньо фізичних навантажень, констатував експерт.





ІНШІ НОВИНИ