Вчені назвали продукти, що викликають головний біль

Співробітники декількох бразильських університетів і медичних установ склали рейтинг з фруктів і овочів, які провокують головний біль. Фахівці з Бразилії нагадали, що раніше вчені довели, що певні продукти впливають на патогенез мігрені, перешкоджаючи запаленню менінгіальних судин, розширенню судин і метаболізму глюкози в мозку.

Після цього дослідження фахівці вирішили провести власний експеримент і запросили до участі добровольців з частими головними болями і мігренню. Коли учасники експерименту починали скаржитися на напругу, їм давали певний фрукт і засікали час, коли може відбутися черговий напад. В експерименті брали участь більше 5000 чоловік, і вчені визначили, що приблизно через 8-90 хвилин після вживання того чи іншого фрукта у 40% учасників починався сильний головний біль. Виявилося, що найнебезпечнішим є кавун. Він викликав головний біль у 30 відсотках випадків.

Слідом за кавуном розташувалися маракуйя, апельсини, ананаси, виноград, банани і папайї. Також сильний головний боіль можуть викликати огірки, підкреслили бразильські дослідники. Вони відзначили, що головний біль може виникати через певні речовини, що містяться у фруктах і овочах.





ІНШІ НОВИНИ