Вчені визнали каву одним з найкорисніших напоїв в світі

Численні наукові дослідження показують, що споживання кави може захистити від вікових недуг на зразок недоумства, раку і хвороб серця. Користь кави багато в чому пов’язана з поліфенолами в її складі, які захищають рослини від пошкоджень, викликаних ультрафіолетовим випромінюванням сонця, а також від вільних радикалів, зазначає Express.

Науково доведено, що поліфеноли захищають від запалень, пов’язаних з діабетом 2-го типу, серцево-судинними недугами і онкологічними захворюваннями. В останньому дослідженні, опублікованому в Jama Network, був проаналізований зв’язок вживання кави зі смертністю. Вчені проаналізували дані приблизно півмільйона дорослих британців, які пили каву. Виявилося, любителі кави, навіть пили цей напій без кофеїну, з меншою ймовірністю вмирали від ряду захворювань протягом 10-річного періоду спостереження.

А в іншому дослідженні, опублікованому в Європейському журналі профілактичної кардіології, були додатково вивчені споживання кави і смертність від серцево-судинних захворювань, а також загальна смертність. Всього 508 747 чоловіків і жінок у віці 20-79 років спостерігалися протягом 20 років. Це дослідження показало: фільтрована кава набагато корисніша для здоров’я, ніж нефільтрована.

Ще один доказ того, що кава сприяє збільшенню тривалості життя, було отримано в рамках іншого дослідження, проведеного в Університеті Бригама Янга. Його експерти встановили, що у любителів кави довші теломери – захисні кінцеві елементи хромосом. Вважається, чим довші теломери, тим краще наша ДНК захищена від пошкоджень і тим довше проживе організм.

Фахівці в галузі охорони здоров’я також виявили, що регулярне вживання кави пов’язане з більш низьким ризиком депресії, хвороб Альцгеймера і Паркінсона, діабету 2-го типу і захворювань печінки.





ІНШІ НОВИНИ