Дієтолог назвала кращий спосіб знизити ризик діабету

Людям з цукровим діабетом необхідно ретельно контролювати споживання їжі, щоб залишатися здоровими і зменшити можливі ускладнення. Експерти вважають, що в цьому їм допоможе один популярний продукт – волоські горіхи.

«Волоські горіхи – чудовий варіант для діабетиків», – розповідає дієтолог Лорен Манакер. «В одному дослідженні, опублікованому в American Journal of Health Promotion, було встановлено, що ризик розвитку діабету знижується при вживанні 56 грамів волоських горіхів щодня протягом шести місяців».

Манакер зазначає, що дослідження 2004 року, опубліковане в Diabetes Care, показало, що вживання волоських горіхів в складі дієти з низьким вмістом жирів також допомагає людям з діабетом поліпшити співвідношення холестерину, потенційно знижуючи ризик серцевих захворювань.

Згідно з дослідженням 2019 року, опублікованому в журналі Circulation Research, серед групи з 16,2 тис. чоловіків і жінок з діабетом, які збільшили споживання волоських горіхів пацієнти знизили ризик серцево-судинних захворювань на 11%, а ризик ішемічної хвороби серця на 15%. Смертність від серцево-судинних захворювань і від усіх причин знизилася на 25% і 27% відповідно.





ІНШІ НОВИНИ