Онколог назвав продукти, здатні виводити з організму канцерогени

За словами онколога Івана Карасьова, здатність деяких продуктів виводити з організму канцерогени була підтверджена дослідним шляхом.

Онколог порадив включати в раціон певні продукти, якщо їх вживання не протипоказане в силу медичних або індивідуальних причин. Як зауважив Карасьов в своєму блозі, дослідним шляхом були виділені деякі продукти, регулярне вживання яких допомагає знизити небезпеку виникнення онкологічних захворювань.

Що саме рекомендує їсти онколог?

Часник. Його компоненти борються з канцерогенами, що підвищують ризик розвитку таких онкозахворювань, як рак шкіри і легенів, колоректальний рак.

Броколі. Її споживання підвищує захист від виникнення раку молочної залози.

Цілісне зерно. Також містить сполуки (наприклад, волокна, фітоестрогени), здатні виводити з організму канцерогени.

Цитрусові. З’єднання грейпфрутів монотерпени зменшують схильність багатьох видів раку. Речовина лімонен, присутня в апельсинах і лимонах, стимулює активність лімфоцитів – ці імунні клітини прагнуть до знищення ракових.

Також в цей список продуктів, здатних виводити з організму канцерогени, онколог включив:

  • гриби,
  • лляну олію,
  • морські водорості,
  • томати,
  • зелений чай,
  • виноград.




ІНШІ НОВИНИ