Кардіологи дізналися, коли краще споживати жирні продукти

Як зазначає The Daily Mail, команда вчених з Харбінського медичного університету встановила: їсти жирні м’ясні продукти (бекон, сосиски) краще вранці на сніданок, ніж на вечерю. Про це говорить аналіз даних 27911 дорослих американців, який наочно показує зв’язок між раціоном і ризиком серцевих захворювань.

Виявилося, вечеря на рослинній основі знижує ризик серцевих захворювань на 10%. Так, люди, які споживають занадто багато рафінованих вуглеводів і жирного м’яса на вечерю, мають більш високий ризик серцевих захворювань, ніж люди, які споживають аналогічні продукти на сніданок.

Відомо: велика кількість насичених жирів, обробленого м’яса і доданих цукрів в раціоні може підвищити рівень холестерину і збільшити ризик серцевих захворювань. Дотримання корисної для серця дієти з великою кількістю нерафінованих вуглеводів (овочі, злаки) і меншою кількістю м’яса здатне значно знизити ризик серцево-судинних захворювань. Також важливий час прийому їжі, про що говорить останнє дослідження.





ІНШІ НОВИНИ