Дієтолог розповіла, чому не можна повністю відмовлятися від цукру

Олена Соломатіна, дієтолог, пояснила, чому не слід повністю виключати цукор зі свого раціону. Без цукру організм не зможе нормально існувати, повідомила лікар. Наприклад, робота мозку здійснюється саме завдяки глюкозі.

Проблема лише в тому, що зараз кількість цукру, що потрапляє в організм сучасної людини, зайва. З огляду на те, що багато людей не витрачають всю ту енергію, яку він дає. Відповідно, швидко спалити його не виходить.

Дієтолог каже, що невелику кількість цукру допустимо включати в щоденний раціон. Це не принесе ніякої шкоди, якщо вироблена енергія спалюється. Категорично відмовлятися від вживання цукру лікар не рекомендує, тому що він є справжнім енергетичним екстрактом, скасування якого може привести до негативних наслідків.

Однак при надмірному вживанні цукровмісних продуктів, організм не може його повністю використовувати. Цукор починає переміщатися і заповнювати судини, поступово руйнуючи їх.

Також фахівець зазначила, що є групи людей, яким подібна відмова швидше нашкодить.

Ті, чия діяльність пов’язана зі швидким згорянням енергії, не повинні категорично відмовлятися від цукру. До них відносяться люди, чия діяльність пов’язана з потужними фізичними витратами: спортсмени, лісоруби, шахтарі. Зменшення частки цукру в раціоні відбивається на них особливо сильно.

Також дієтолог заявила, що проблеми зі здоров’ям можуть принести і дієти, що зводять до мінімуму вміст вуглеводів в меню. Через це стрімко падає рівень інсуліну і кількість цукру в крові.

Соломатіна пояснила, що немає необхідності споживати цукор в чистому вигляді. Його цілком достатньо в молоці, овочах, ягодах, фруктах і крупах. Якщо ж відмовитися не тільки від цукру, але і від вуглеводів, залишивши в раціоні тільки м’ясо, рибу і яйця, існує велика ймовірність появи солей в сечовій кислоті. Далі це призведе до відкладень в тканинах і суглобах, утворення каменів в нирках.

Дієтолог радить стежити і за часом вживання цукровмісних продуктів. Нічний час для цього категорично не підходить.

Це пов’язано з ймовірністю блокування гормону – соматотропіну. Він відповідає за регенерацію тканин, продовжуючи життя. При вживанні цукровмісних продуктів на ніч, відбувається вироблення інсуліну, який заважає соматропіну. Цей гормон виробляється організмом приблизно з 12 ночі до 3-4 ранку.

Так що, якщо з’явилося сильне бажання з’їсти солодке, варто відкласти це на ранок. Так цукор, що надійшов в організм, швидше перетравиться і не перейде в жир.





ІНШІ НОВИНИ