Рак крові: лікарі назвали три ознаки хвороби, які легко не помітити

Існує кілька ознак, загальних для різних типів раку крові, і три таких прояви хвороби, які доволі легко не помітиити, прийнявши їх за менш серйозні порушення.

Види раку крові зазвичай поділяються на три групи – це лейкемії, лімфоми та мієломи: їх зовнішні ознаки можуть варіюватися в залежності від того, яким типом пухлин уражається організм людини. Але є кілька загальних для них ознак раку крові, три з яких можна прийняти за прояв несерйозних хвороб, і не надати їм значення – про це пише видання Express, посилаючись на рекомендації медиків з Blood Cancer UK. Фахівці радять знати, що три наступних зміни в стані організму можуть означати більше, ніж здається, опинившись ознакою небезпечного захворювання.

Нічна пітливість. Її причинами може бути цілий ряд порушень і зовнішніх чинників, включаючи температуру повітря в спальні, менопаузу, стрес, низький рівень цукру в крові, вживання алкоголю і деяких ліків. Також нічне потовиділення може бути ознакою раку крові. За словами фахівців, відомо, що деякі люди з лімфомою сильно пітніють ночами, хоча і не ясно, що саме викликає таку пітливість.

Свербіж. Найчастіше він викликається подразненням шкіри через її сухість, а також алергічними реакціями організму. Для частини пацієнтів, що хворіють на рак крові, свербіж шкіри стає зовнішньою ознакою хвороби.

Біль в животі. Його можуть супроводжувати здуття живота, скупчення газів і метеоризм, печія, закреп. Дані симптоми важко пов’язати з розвитком раку крові, але медики наполягають: проблеми з черевною порожниною також можуть вказувати на захворювання – вони викликаються накопиченням аномальних клітин крові в селезінці.

Розповідаючи про них, онкологи уточнюють, що людина може відчувати насиченість після вживання невеликої кількості їжі, відчувати дискомфорт під ребрами з лівого боку, здуття живота або набряк, іноді біль.

Інші ознаки раку крові. Лікарі рекомендують звертати увагу на такі явища:

  • Безпричинна втрата ваги.
  • Синці невідомого походження.
  • Шишки або припухлості.
  • Задишка.
  • Повторювані інфекції.
  • Незрозуміла лихоманка.
  • Втома, яка не проходить після відпочинку або сну.
  • Незвично блідий колір обличчя.




ІНШІ НОВИНИ