Експерти назвали допустиму кількість чашок чаю в день

Група вчених провела масштабне дослідження, щоб зрозуміти, як чай впливає на здоров’я людини. В ході дослідження фахівці з’ясували, що корисні властивості цього напою вплинуть на організм лише в тому випадку, якщо щодня пити не більше 4 чашок.

При цьому вчені відзначили, що мова йде як про зелений, так і про чорний чай. Під час дослідження фахівці з’ясували, що щоденне вживання цього напою покращує роботу кишечника і міцність кісток, допомагає прискорити обмін речовин і контролювати гідратацію, покращує роботу нервової системи і головного мозку, а також знижує ризик розвитку хвороб серця і судин. Під час дослідження вчені також вивчили дії антиоксидантів, що містяться в чаї, на організм людини.

Виявилося, що деякі речовини, що містяться в чаї, дійсно сприяють поліпшенню когнітивних здібностей і навіть покращують реакцію і увагу. Більше того, вживання хоча б 2 чашок в день буде сприяти зниженню рівня кортизолу, а це означає, що напій володієє заспокійливими властивостями. Крім цього, чаювання призводить до зниження рівня поганого холестерину і зниження артеріального тиску. Саме 4 чашки в день допоможуть зменшити ризик розвитку діабету і остеопорозу, стверджують вчені.





ІНШІ НОВИНИ