Вчені назвали напій, який допомагає знизити тиск при щоденному вживанні

Згідно з дослідженнями, прості дієтичні зміни можуть повністю змінити високі показники, в тому числі додавання в раціон особливого «тропічного» напою.

Дослідження продовжують проливати світло на конкретні дієтичні продукти, які мають ефект зниження артеріального тиску. Кокосова вода потрапляє в цю категорію, йдеться в дослідженні, опублікованому в West Indian Medical Journal.

В ході дослідження автори вивчали вплив регулярного вживання кокосової води на контроль гіпертонії.

Двадцять вісім пацієнтів з гіпертонією були розділені на чотири рівні групи, і їх систолічний та діастолічний артеріальний тиск реєструвався протягом двох тижнів до цього, а потім ще протягом двох тижнів при отриманні одного з чотирьох втручань.

Одна група (контрольна) отримувала питну воду в пляшках, друга група отримувала кокосову воду, третя отримувала маубі (ще один напій з тропічних фруктів), а четверта група – суміш кокосової води і маубі.

Значне зниження середнього систолічного артеріального тиску спостерігалося в групах, які отримували кокосову воду. Інші дослідження підтверджують, що кокосова вода знижує кров’яний тиск.

Дослідження, опубліковане в журналі Health Science Journal of Indonesia, було направлено на вивчення впливу кокосової води на кров’яний тиск у вчителів і співробітників-жінок з предгіпертонією.

До кінця дослідження вчені відзначили, що вживання 300 мл кокосової води два рази в день протягом 14 днів поспіль мало «тенденцію до зниження систолічного артеріального тиску».





ІНШІ НОВИНИ