Дієтолог назвала найкращі продукти для підвищення працездатності

Дієтолог Вікторія Савицька розповіла, що у любителів напівфабрикатів, фастфуду та жирної смаженої їжі спостерігається дуже низька працездатність, і вони схильні до депресивних станів. Фахівець зазначила, що підвищити працездатність і поліпшити емоційний стан можна тільки за допомогою здорової їжі.

Вона рекомендує вживати багато горіхів, каші і овочів. За словами дієтолога, в якості перекушування ідеально підійдуть насіння, фрукти та горіхи, а також трав’яний чай. Якщо ви віддаєте перевагу жирній їжі, замініть її морською рибою, морепродуктами і пісним м’ясом, бажано птицею. «Варто включити в раціон продукти, які містять серотонін, або, як його називають «гормон радості». Особливо багато його в темному шоколаді, бананах, горіхах. Також не забувайте вживати в їжу побільше натуральних антидепресантів – це мед, шоколад, кавун, диня, шавлія і цибуля», – радить дієтолог.

Також вона розповіла, як легко адаптуватися до роботи після відпустки. За словами Савицької, перший робочий день потрібно починати виключно зі спілкування з колегами. Обов’язково принесіть на роботу що-небудь смачненьке, наприклад, цукерки або торт. На початку робочого дня обов’язково зберіться за чашкою чаю, що допоможе вам налаштуватися на робочий лад.





ІНШІ НОВИНИ