Київ засипало снігом: у місті вжили радикальних заходів

Київ 12 грудня опинився в епіцентрі циклону, який приніс затяжний снігопад і сильний вітер. У зв’язку з цим у столиці вирішили обмежити в’їзд великогабаритного транспорту з 16:00.

Також всі припарковані автомобілі, які будуть заважати снігоприбиральній техніці, евакуюють на штрафмайданчик. Про такі заходи попередив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. Він підкреслив, що опади можуть тривати до п’ятниці, а приріст сніжного покриву складе 20 сантиметрів.

“Ми плануємо ввести обмеження (на в’їзд вантажівок. ‒ Ред.) перед піковим вечірнім часом, щоб забезпечити нормальне функціонування міста і нормальне пересування по дорогах”, ‒ пояснив Пантелеєв.

Через затяжний снігопад в столиці оголосили другий, “жовтий”, рівень потенційно небезпечних погодних умов.

Крім рясних опадів, життя автомобілістам ускладнює і ожеледиця. Снігоприбиральна техніка розчищає дороги Києва ще з 4:50 ранку, проте кількість ДТП на вулицях столиці залишається високою.

Так, за станом на 14:50, аварії скували рух біля метро “Берестейська” та “Університет”. Відразу дві ДТП трапилися на вул. Олени Теліги, ще по одній ‒ на Володимирській і Великій Васильківській. Також дорожня пригода паралізувала рух на бульварі Лесі Українки.

Нагадаємо, складні погодні умови 12 грудня спостерігаються по всій території країни. Найсильніше стихія вдарила по семи областях. Заметіль і шквальний вітер триватимуть і 13 грудня.

До п’ятниці прогнозується налипання мокрого снігу, снігопади, пориви вітру 15-20 м/с, а також приріст сніжного покриву в 12-20 см.

Раніше синоптики прогнозували, що в грудні 2019 року температура буде на 1-1,5 градуса вище середніх багаторічних значень.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ